Składniki:
- 100 g małych pieczarek
- 2 łyżki soku z cytryny
- 150 g twarożku homogenizowanego
- 1 szkl. jogurtu
- 1 szkl. kefiru
- 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 2-3 łyżki posiekanej rzeżuchy
- łyżki miodu
- ćwierć łyżeczki startej skórki z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki po czym skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
Odstawić na 30 minut.
Po tym czasie dodać do pieczarek jogurt, kefir oraz twarożek.
Całość dokładnie zmiksować na gładką pastę.
Wówczas dodać jeszcze posiekaną rzeżuchę, orzechy, skórkę z cytryny oraz miód.
Dokładnie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4