Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kapuśniak z bekonem

Składniki:

  • ½ główki kapusty
  • 10 dag bekonu
  • 1 cebula
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka koperku
  • szczypta chili, kminku, soli, pieprzu i cukru

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie z oliwek przesmażyć pokrojony bekon i cebulę.
Po 5 minutach dodać poszatkowaną kapustę i dusić kolejne kilka minut.
Następnie zalać całość bulionem i wrzucić ziemniaki pokrojone w kostkę.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem oraz  chili.
Gotować jeszcze 15 minut dodać jeszcze łyżkę soku z cytryny oraz cukier.
Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *