Składniki: 3 czerwone cebule 1 szklanka białego wina roztopione masło 1 łyżeczka posiekanego tymianku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w plastry o grubości około 10 mm. Zalać winem i odstawić na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Masło rozgrzać na małej patelni, wymieszać z tymiankiem, solą i pieprzem. Plastry cebuli obsączyć z marynaty, polać…
Tag: czerwona
Listy
Błyskawiczne pikle z fasolki z czerwoną cebulą i koperkiem
by Natalia Półtorak • • 0 Comments
Składniki: 2 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 1 pokrojona w plastry czerwona cebula 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oliwy ¼ szklanki czerwonego octu winnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wrzątkiem fasolkę, gotować 4 minuty, odcedzić. W szklanej salaterce wymieszać z fasolką pozostałe składniki, odstawić na 4 godziny mieszając…
Sałatki
Sałatka śledziowa z jabłkiem
by Zygmunt Latosiński • • 0 Comments
Składniki: 3 filety śledziowe czerwona cebula jabłko 2 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Śledzi pokroić na paseczki. Następnie cebule posiekać a obrane jabłko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Skropić całość oliwą oraz octem balsamicznym. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wołowina
Wołowina duszona z czerwoną kapustą
by Adam Rydzewski • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny bez kości 25 dkg posiekanej, czerwonej kapusty 10 dkg obranych, rozdrobnionych orzechów włoskich 1 posiekany ząbek czosnku 1 posiekana mała cebula 1 łyżka sosu sojowego 4 łyżki oliwy 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka musztardy Sposób przyrządzenia: Mięso w miseczce polać sosem sojowym, wymieszać, odstawić na 30 minut,…