Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowina duszona z czerwoną kapustą

Składniki:

  • 30 dkg pokrojonej w kostkę wołowiny bez kości
  • 25 dkg posiekanej, czerwonej kapusty
  • 10 dkg obranych, rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 1 posiekana mała cebula
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżka musztardy

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso w miseczce polać sosem sojowym, wymieszać, odstawić na 30 minut, obrumienić na rozgrzanej oliwie. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając. Gdy cebula stanie się szklista dodać kapustę i dusić mieszając 5 minut. Do miękkiej kapusty dodać sok cytrynowy, orzechy musztardę, chwilę dusić, dodać obrumienione mięso i przyprawy do smaku, wymieszać i podawać.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *