Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka czekoladowe Kasi

Składniki:

  • 4 żółtka
  • ½ szkl. cukru
  • 1/8 szkl. posiekanych migdałów
  • ½ szkl. startej czekolady
  • 5 łyżek mąki
  • 1 białko
  • masło
  • polewa czekoladowa- może być kupna

    Sposób wykonania:
    Żółtka z dodatkiem cukru utrzeć do białości po czym dodać startą czekoladę, migdały oraz mąkę.
    Na koniec dodać pianę ubitą z białek.
    Całość delikatnie połączyć aby piana nie opadała.
    Nabierać ciasto łyżką i formować na blasze ciasteczka w formie placuszków,
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 15 minut.
    Przed podaniem można polać czekoladowa polewą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *