Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka kruche

Składniki:

  • 8 łyżek masła
  • 3 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • ½ kieliszka spirytusu
  • 1 -1 ½ szkl. mąki

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć na biało po czym wbić jajko, dodać cukier oraz spirytus.
    Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo mąkę.
    Ciasto dokładnie zagnieść po czym rozwałkować i wykroić z niego ciasteczka.
    Mogą być wycięte różnego rodzaju foremkami, jeśli takich nie posiadamy, wyciąć większy krążek szklanką a w sodoku wyciąć krążek kieliszkiem i powstaną ładne oponki.
    Ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 15 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *