Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z pomarańczy i czerwonej cebuli

Składniki:

  • 2 pomarańcze
  • 2 średnie czerwone cebule
  • 2 łyżki czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron
  • sok z pomarańczy
  • natka pietruszki
  • gałązka mięty
  • sól
  • pieprz biały

    Sposób wykonania:

    1. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w krążki. Pomarańcze obrać i pokroić w poprzek grube plasterki. Na talerzu ułożyć plasterki pomarańczy, następnie położyć czerwoną cebulę i oliwki Wszystko doprawić solą i pieprzem oraz skropić sokiem z pomarańczy i oliwą z oliwek. Na koniec posypać drobno pokrojoną pietruszką i miętą.

       

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *