Składniki:
- masło 25 dag
- aromat pomarańczowy 1 łyżeczka
- aromat cytrynowy 1 łyżeczka
- jajka 4 sztuki
- mąka 25 dag
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- przyprawa do piernika 1/2 opakowania
- miód 15 dag
- polewa czekoladowa 10 dag
Sposób przyrządzenia:
Masło należy utrzeć na jednolitą masę, dodać do niego aromaty i jajka,
wszystko dobrze ze sobą wymieszać. Dodać mąkę i proszek do pieczenia,
następnie przyprawę do pierników orz miód, wszystkie składniki należy
wyrobić na gładką masę, na koniec dodać 1/2 migdałów podanych w
przepisie. Gofry należy upiec w gofrownicy na złoty kolor. Polewę należy rozpuścić w wodnej kąpieli, polać nią gofry. Można również podawać z gałką ulubionych lodów.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos