Tradycyjne polskie ciasta. Będziesz zaskoczony jakie pyszne. Czekoladowe ciasto posypane migdałami. Aby je przygotować potrzebujesz: tabliczki gorzkiej czekolady, jajek, płatków migdałowych i kakao.
Składniki:
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady
- 4 łyżeczki kakao
- 1 kostka margaryny
- 6 jaj
- 2 szkl cukru pudru
- 1 i 1/5 szklanki mąki
- 2 szczypty soli
- 20 dag płatków migdałowych
Porady i Ciekawostki
Ryż zapiekany z migdałami
by Alina Kuc • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Piersi z kurczaka w płatkach migdałowych
by Karolina Mróz • • 0 Comments
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 2 jajka
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 opakowanie płatków z migdałów
- olej do smażenia
- sól
- pieprz
Porady i Ciekawostki
Ryż zapiekany z płatkami migdałowymi
by Wanda Ryś • • 0 Comments
Porady i Ciekawostki
Florentyny
by Kornelia Mazur • • 0 Comments
Składniki:
- 10 dag cukru
- 80 ml śmietany kremówki
- 1 ½ łyżki masła
- 1 łyżka miodu
- 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 10 dag płatków migdałowych
- opłatki
- tłuszcz do wysmarowania formy
- ½ tabliczki czekolady