Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Florentyny

 

Składniki:

  • 10 dag cukru
  • 80 ml śmietany kremówki
  • 1 ½ łyżki masła
  • 1 łyżka miodu
  • 10 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 10 dag płatków migdałowych
  • opłatki
  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • ½ tabliczki czekolady

Sposób wykonania:

  1. Do rondelka wlać śmietanę oraz miód.
    Dodać masło oraz cukier i zagotować na małym ogniu.
    Gdy składniki się połączyć zdjąć z ognia i wymieszać z płatkami migdałowymi oraz skórką z pomarańczy.
    Jeszcze raz postawić na ogniu i gotować do zgęstnia masy.
    Natomiast na dnie formy wysmarowanej tłuszczem układać opłatki a na nich rozamorować masę.
    Wstawić do piekarnika w celu ich wysuszenia.
    Przed podaniem udekorować rozpuszczoną czekoladą.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *