Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha z jajkami na twardo

 

Składniki:

  • ½ kg półtłustego twarogu
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 kostka masła
  • 30 dag cukru pudru
  • laska wanilii
  • garść migdałów
  • owoce do dekoracji

Sposób wykonania:

  1. Twaróg zemleć razem z żółtkami dwukrotnie.
    Następnie cukier utrzeć razem z masłem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo serową masę.
    Gdy składniki się połączą dodać jeszcze drobno posiekane migdały oraz wanilię.
    Całość dokładnie utrzeć po czym zawinąć w lnianą ściereczkę.
    Włożyć do sitka, obciążyć i wstawić do lodówki.
    Przed podaniem udekorować owocami.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *