Składniki:
- ½ kg sera twarogowego
- 25 dag malin
- 1 op galaretki malinowej
- 1 ½ szkl śmietanki kremówki
- 1 cukier waniliowy
- 10 dag cukru
- ½ cytryny
- 30 biszkoptów
Sposób wykonania:
- Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu lecz wziąć o połowę mniej wody niż podano po czym odstawić ją do ostygnięcia.
W między czasie zemleć ser.
Dodać do niego śmietanę, cukier i cukier waniliowy.
Całość dokładnie utrzeć na kremową masę po czym dodać do niej zmiksowane maliny, połączyć.
Następnie do ostygniętej galaretki dodać jeszcze startą skórkę i sok z cytryny, wymieszać i przełożyć do serowej masy.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami i wylać na nie serową masę.
Wstawić do lodówki na co najmniej 8 godzin.
Liczba porcji: 10