Składniki:
- ½ kg półtłustego twarogu
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1 kostka masła
- 30 dag cukru pudru
- laska wanilii
- garść migdałów
- owoce do dekoracji
Składniki:
Składniki: ½ kg tłustego, słodkiego twarogu 6 łyżek konfitur malinowych ½ kostki masła ½ szkl cukru pudru 2 żółtka jajko 1 szkl gęstej śmietany Sposób wykonania; Twaróg zemleć dwa razy w maszynce, po czym dodać do niego konfitury i przetrzeć całość przez nylonowe sito. Następnie masło utrzeć na puszystą masę z dodatkiem cukru po czym…
Składniki: ½ kg tłustego białego sera 3 żółtka 3 łyżki miodu 2 łyżki rodzynek ¾ szkl cukru pudru 1 op cukru waniliowego 2 łyżki posiekanych migdałów 2 łyżki pokrojonych moreli 2 pokrojone figi skórka starta z cytryny Sposób wykonania: Ser zemleć trzykrotnie w maszynce. Następnie dodać do niego żółtka, miód, rodzynki, cukier puder i cukier…
Składniki: ½ kg półtłustego twarogu 6 ugotowanych na twardo żółtek 1 kostka masła 30 dag cukru pudru laska wanilii garść migdałów Sposób wykonania: Do masła dodać cukier i całość dokładnie utrzeć. Następnie ser zemleć dwa razy i stopniowo nie przerywając ucierania dodawać do maślanej masy. Gdy składniki się połączą dodać jeszcze sparzone, obrane i posiekane…
Składniki: 1 kg tłustego twarogu ½ szkl. śmietanki 10 dag masła 6 żółtek 2 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy 30 dag mieszanych bakalii Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem ubić do białości. Następnie masło utrzeć na puch i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo twaróg, masę jajeczna, śmietanę oraz aromat. Na koniec dodać namoczone i…