Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha bakaliowa

Składniki:

  • 1 kg tłustego twarogu
  • ½ szkl. śmietanki
  • 10 dag masła
  • 6 żółtek
  • 2 szkl. cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 30 dag mieszanych bakalii

Sposób wykonania:

  1. Żółtka razem z cukrem ubić do białości.
    Następnie masło utrzeć na puch i nie przerywając ucierania dodawać stopniowo twaróg, masę jajeczna, śmietanę oraz aromat.
    Na koniec dodać namoczone i posiekane bakalie, połączyć.
    Sitko wyłożyć gaza i rozłożyć serową masę, końce gazy związać, przykryć talerzykiem i obciążyć odważnikiem.
    Wstawić do lodówki na 3 godziny.
    Przed podaniem wyjąć z gazy i udekorować bakaliami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *