Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pascha malinowa

Składniki:

  • ½ kg tłustego, słodkiego twarogu
  • 6 łyżek konfitur malinowych
  • ½ kostki masła
  • ½ szkl cukru pudru
  • 2 żółtka
  • jajko
  • 1 szkl gęstej śmietany

Sposób wykonania;
Twaróg zemleć dwa razy w maszynce, po czym dodać do niego konfitury i przetrzeć całość przez nylonowe sito.
Następnie masło utrzeć na puszystą masę z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka oraz całe jajko.
Gdy składniki się połączą dodać śmietanę oraz masę serowo-twarogową.
Dokładnie wymieszać na jednolity krem, który przełożyć na lnianą serwetkę.
Zawinąć i obciążyć po czym włożyć do lodówki na całą noc.
Następnego dnia odwinąć z serwetki i udekorować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *