Składniki:
- 1 ½ szkl mąki
- kostka margaryny
- ½ szkl cukru pudru
- 5 tabliczek czekolady
- ½ l tłustego mleka
- 1 szkl cukru
- kostka margaryny
- op cukru waniliowego
- skórka pomarańczowa
- migdały
Sposób wykonania;
Mąkę przesiać razem z cukrem pudrem po czym dodać margarynę i całość dokładnie zagnieść na jednolite ciasto.
Powstałe ciasto owinąć z folię aluminiową i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 30 minut.
W między czasie do rondelka włożyć połamaną na mniejsze kawałki czekoladę.
Dodać mleko, cukier, margarynę, cukier waniliowy, skórkę pomarańczową oraz posiekane migdały.
Całość dokładnie mieszając podgrzewać na małym ogniu do uzyskania jednolitej masy.
Po upieczeniu ciasta wylać na wierzch czekoladowa polewę i rozprowadzić równomiernie nożem.