Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierniczki miodowe Kasi

Składniki:

  • 75 dag margaryny do pieczenia
  • 25 dag miodu
  • 12,5 dag cukru
  • 1 op. przyprawy do pierników
  • 50 dag mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jajko

    Sposób wykonania:
    Do rondelka wrzucić margarynę, miód oraz cukier i całość stopić na małym ogniu po czym zestawić z ognia i odstawić do ostygnięcia.
    Wówczas dodać mąkę, proszek do pieczenia, jajka oraz przyprawę do piekarnika.
    Całość dokładnie wyrobić i odstawić pod przykryciem na 2 godziny.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i wykroić z niego foremkami różne ciasteczka, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do cierkana rozgrzanego do 200 stopni i piec około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *