Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Francuskie ciasteczka z czekoladą

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • 2 porcje gotowej polewy czekoladowej
  • 6 żółtek
  • 5 łyżek cukru
  • 100 g masła
  • łyżka cukru waniliowego
  • sok wycisnęły z 1 pomarańczy
  • koktajlowe wisienki

    Sposób wykonania;
    Ciasto lekko rozmrozić po czym wykroić z niego kółka, które ułożyć na dnie muffinnek opłukanych zimną wodą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.
    W między czasie żółtka utrzeć z cukrem w trakcie dodając po kawałku masła.
    Doprawić do smaku cukrem waniliowym oraz sokiem z pomarańczy.
    Następnie do upieczonych foremek z ciasta przełożyć po łyżce polewą czekoladową przygotowaną według opisu na opakowaniu a potem rozsmarować żółtkową masę.
    W środek włożyć wisienkę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *