Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tort truskawkowy na cieście francuskim

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • ½ szkl. syropu truskawkowego
  • 1 skzl. kefiru
  • kostka masła
  • 100 g cukru pudru
  • sok z cytryny
  • 250 g truskawek
  • cukier puder

    Sposób wykonania;
    Ciastem wylepić do formy i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
    W między czasie masło utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając mieszania wlewać stopniowo kefir a potem syrop.
    Doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Powstałą masę rozsmarować na cieście i udekorować wierzch truskawkami.
    Przed pdoaneim posypać cukrem pudrem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *