Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasto francuskie

Ragout z leśnych grzybów

Składniki: 24 muszelki z ciasta francuskiego 1 łyżka masła 2 szkl mieszanki grzybów ½ łyżeczki soli 2 gałązki rozmarynu ¼ szkl wywaru warzywnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej pieprz sok z cytryny Sposób wykonania: Ciasto francuskie upiec według instrukcji na opakowaniu. W między czasie na rozgrzane masło wrzucić pokrojone grzyby, smażyć około 5 minut. Po tym…

Mini pizze z kozim serem

Składniki: 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego ½ szkl sosu marinara 125 g sera owczego 1 łyżka posiekanego tymianku Sposób wykonania;  Z mrożonego ciasta francuskiego wyciąć 24 krążki, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut na złoty kolor. Następnie na każdym krążku zrobić nacięcie i…

Udka kurczaka w cieście francuskim

Składniki: udka z kurczaka mrożone ciasto francuskie sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka umyć, osuszyć, przekroić w stawie kolanowym na dwie części, przyprawić. Rozmrożone płaty ciasta francuskiego pokroić na odpowiednio duże kawałki. Każdą porcję mięsa zawinąć w płat ciasta, posmarować olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 40 minut. Przepis na…

Rolada z ciasta francuskiego, warzyw i plastrów szynki

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 duża cukinia pokrojona w paski: 2 ugotowane marchewki pokrojone w paski 6 plastrów wędzonej szynki drobiowej 6 plastrów żółtego sera Gouda 1 opakowanie szpinaku/ rozmrozić, lekko poddusić/ 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku 1 jajko Sposób przyrządzenia: Ciasto francuskie rozmrozić w pokojowej temperaturze. Na cieście rozłożyć  plastry szynki,…

Strudel z kiszoną kapustą w cieście francuskim

Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 2 średnie cebule 2 łyżki oleju 2 listki laurowe 3 jagody jałowca sól, pieprz do smaku kg kaszanki 60 dkg mrożonego ciasta francuskiego Sposób przyrządzenia: Ciasto rozmrozić w pokojowej temperaturze. Cebulę obrać, i drobno posiekać, zeszklić na oleju na złocisty kolor. Kapustę odcisnąć i drobno poszatkować, dołożyć do cebuli, dodać…