Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ragout z leśnych grzybów

Składniki:

  • 24 muszelki z ciasta francuskiego
  • 1 łyżka masła
  • 2 szkl mieszanki grzybów
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 gałązki rozmarynu
  • ¼ szkl wywaru warzywnego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:
Ciasto francuskie upiec według instrukcji na opakowaniu.
W między czasie na rozgrzane masło wrzucić pokrojone grzyby, smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać rozmaryn oraz sól i trzymać na ogniu kolejne 3 minuty.
Wówczas dodać mąkę, wywar i całość dokładnie mieszać do zgestnienia.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Na koniec do każdej muszelki z ciasta francuskiego nałożyć grzybowy farsz i podawać  od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *