Składniki:
- 24 muszelki z ciasta francuskiego
- 1 łyżka masła
- 2 szkl mieszanki grzybów
- ½ łyżeczki soli
- 2 gałązki rozmarynu
- ¼ szkl wywaru warzywnego
- 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
- pieprz
- sok z cytryny
Sposób wykonania:
Ciasto francuskie upiec według instrukcji na opakowaniu.
W między czasie na rozgrzane masło wrzucić pokrojone grzyby, smażyć około 5 minut.
Po tym czasie dodać rozmaryn oraz sól i trzymać na ogniu kolejne 3 minuty.
Wówczas dodać mąkę, wywar i całość dokładnie mieszać do zgestnienia.
Zdjąć z ognia i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Na koniec do każdej muszelki z ciasta francuskiego nałożyć grzybowy farsz i podawać od razu po przygotowaniu.