Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip fasolowo -cytrusowy

 

Składniki:

 

  • 2 puszki białej fasoli
  • ¼ szkl kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka koncentratu soku pomarańczowego
  • 1 łyżeczka ostrego sosu z papryki
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • starta skórka z 1 pomarańczy
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ szkl posiekanej cebuli
  • 1 łyżka posiekanej kolendry

Sposób wykonania:
Fasole odsączyć z zalewy po czym dodać do niej śmietanę, sos z papryki, koncentrat soku pomarańczowego, skórkę pomarańczową, sok z limonki oraz sól.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie dodać jeszcze cebulę oraz kolendrę i całość dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *