Składniki:
- 250 g biszkopcików
- 4 łyżki stopionego masła
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- masło
- 100 g orzechów laskowych
- ½ szkl. cukru
- 4 białka
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 400 g agrestu
- 4 łyżki cukru
- 1 szkl. mleka
- 4 żółtka
Sposób wykonania:
- Biszkopciki rozgnieść po czym dodać cukier waniliowy oraz roztopione masło.
Całość dokładnie wymieszać i ugnieść na dnie formy wysmarowanej masłem.
Następnie białka ubić na sztywną pianę w trakcie dodając cukier, zmielone orzechy oraz kawę.
Powstałą masę rozsmarować na biszkoptowym cieście.
Na niej ułożyć agrest i wylać na nie mleko roztrzepane z cukrem i żółtkami.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.