Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biszkopt agrestowy

Składniki:

  • 250 g biszkopcików
  • 4 łyżki stopionego masła
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • masło
  • 100 g orzechów laskowych
  • ½ szkl. cukru
  • 4 białka
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 400 g agrestu
  • 4 łyżki cukru
  • 1 szkl. mleka
  • 4 żółtka

Sposób wykonania:

  1. Biszkopciki rozgnieść po czym dodać cukier waniliowy oraz roztopione masło.
    Całość dokładnie wymieszać i ugnieść na dnie formy wysmarowanej masłem.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę w trakcie dodając cukier, zmielone orzechy oraz kawę.
    Powstałą masę rozsmarować na biszkoptowym cieście.
    Na niej ułożyć agrest i wylać na nie mleko roztrzepane z cukrem i żółtkami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *