Składniki:
- 1 kg agrestu
- 1 kg cukru
- ½ łyżeczki kwasku cytrynowego
Składniki: ½ kg agrestu cukier woda mineralna Sposób wykonania: Agrest zmiksować razem z cukrem. Gdy skałdniki się połączą uzupełnić wodą.
Składniki: 1 kg agrestu 1 kg cukru 3/4 szkl wody Sposób wykonania: Wodę z dodatkiem cukru doprowadzić do wrzenia po czym wrzucić agrest. Gotować na małym ogniu cały czas mieszając aż powstanie konsystencja dżemu. Przełożyć do słoików i szczelnie zakręcić.
Składniki: 4 jajka ¾ szkl. cukru pudru 50 g brandy 1 szkl. powideł z agrestu łyżka cukru łyżeczka startej skórki z cytryny masło do formy Sposób wykonania: ½ szkl cukru pudru utrzeć razem z żółtkami po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo powidła oraz alkohol. Gdy składniki się połączą dodać białka ubite na sztywną pianę…