Składniki:
- 2 ½ szkl. mąki
- 4 dag drożdży
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. cukru pudru
- szczypta soli
- ½ kostki masła
- 3 jajka
- ½ szkl. płatków migdałowych
- 0, 5 l agrestu zielonego
- 0,5 l agrestu czerwonego
- ½ szkl. cukru
- łyżka masła
- cukier puder
- tłuszcz
Składniki: kostka masła 1 szkl. cukru pudru 3 jajka 2 szkl. maki łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kefiru 3 szkl. agrestu cukier puder tłuszcz Sposób wykonania: Masło utrzeć z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku a potem mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać i przelać…
Składniki: 250 g biszkopcików 4 łyżki stopionego masła 2 łyżeczki cukru waniliowego masło 100 g orzechów laskowych ½ szkl. cukru 4 białka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 400 g agrestu 4 łyżki cukru 1 szkl. mleka 4 żółtka Sposób wykonania: Biszkopciki rozgnieść po czym dodać cukier waniliowy oraz roztopione masło. Całość dokładnie wymieszać i ugnieść na…
Składniki: 250 g agrest ½ szkl gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki Sposób przygotowania: Agrest zalać nie wielka ilością wody, dodać cukier i zagotować po czym przetrzeć przez sito. Następnie śmietanę dokładnie wymieszać z mąką i dodać do agrestu. Cały czas mieszając podgrzewać do zgęstnienia sosu.
Składniki: 250 g agrestu ½ szkl. gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka mąki Sposób przygotowania: Agrest zalać odrobiną wodą, dodać cukier i zagotować po czym przetrzeć przez sito. Następnie mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do sosu. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu do zgęstnienia.