Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Trufle z masą z wiórek kokosowych

Składniki:

  • 30 dkg czekolady
  • 20 dkg posiekanych orzechów laskowych
  • 5 łyżek masła
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • 2 łyżki rumu
  • 8 łyżek posiekanych orzechów włoskich
  • 30 dkg wiórek kokosowych

    Sposób przyrządzenia:
    czekoladę roztopić w wodnej kąpieli. Utrzeć z masłem i śmietaną kremówką. na koniec dodać alkohol oraz posiekane orzechy laskowe i włoskie. Masę wymieszać i wstawić do lodówki na ok. 30-40 minut. Po tym czasie masę wyjąć, lepić kulki wielkości włoskiego orzecha. Gotowe kulki obtaczać w wiórkach kokosowych i odstawić w chłodne miejsce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *