Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kuskus z rodzynkami i serem feta

Składniki:

  • 200 gr kaszy kuskus
  • ½ szklanki wywaru warzywnego
  • 4 małe pomidory
  • 25 dkg sera feta
  • 100 gr rodzynek
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanej Bazyli
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia: 
     Kaszę zalać gorącym bulionem warzywnym .Pomidory pokroić w kostkę, ser feta rozkruszyć, rodzynki sparzyć. Migdały i orzechy sparzyć i obrać ze skórki. Połączyć z majonezem i jogurtem naturalnym wszystkie składniki .Dodać łyżeczkę Bazyli, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *