Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z płatków owsianych

Składniki:

  • 50 dag płatków owsianych
  • 20 dag cukru
  • 3 białka
  • 12 dag masła
  • 1 olejek migdałowy

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle zarumienić płatki nie przerywając mieszania po czym odstawić je do ostygnięcia, wówczas dodać olej.
    Dokładnie wymieszać i dodać białka ubite na sztywną piane z dodatkiem cukru.
    Delikatnie połączyć.
    Powstałą masę rozsmarować na blasze wyłożonej folią aluminiową i wstawić  do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na 20 minut.
    Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i piec jeszcze 1 godzinę.
    Po upieczeniu połamać na kawałki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *