Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruche ciasteczka z galaretką

Składniki:

 

  • ½ kg mąki
  • 3 żółtka
  • 300 g margaryny
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • proszek do pieczenia
  • 1 szkl. cukru
  • galaretki w 3 kolorach
  • foremki

 

 

Sposób wykonania:
Margarynę posiekać razem z mąką po czym dodać żółtka, śmietanę, cukier oraz proszek do pieczenia.
Całość dokładnie wyrobić i rozwałkować.
Wykroić z foremkami ciasteczka w których zrobić na środku małe otworki.
Otworki te napełnić tężejącą galaretką po czym ułożyć je na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 40 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *