Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ptysie z kremem cappuccino

Składniki:

  • 10 gotowych dużych ptysiów
  • łyżka kawy cappuccino
  • 2 szkl. śmietanki kremówki
  • szczypta soli
  • 2 torebeczki usztywniacza do śmietany
  • 5 łyżki dżemu z czarnej porzeczki
  • cukier puder z kawą rozpuszczalną

    Sposób wykonania:
    Śmietankę schłodzić w lodówce po czum ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
    Pod koniec ubijania dodać cappuccino oraz usztywniacz.
    Następnie ptysie przekroić na połówki jedną część posmarować cienką warstwą dżemu a potem nałożyć bitą śmietanę i przykryć druga połowa ptysia.
    Na koniec posypać je cukrem pudrem wymieszanym z kawą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *