Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muffiniki z jagodami

Składniki:

 

  • 250 g mąki krupczatki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • jajko
  • ½ szkl. stopionego masła
  • 1 szkl. cukru
  • szczypta soli
  • ½ szkl. maślanki
  • 1 szkl. czarnych jagód
  • masło

 

 

Sposób wykonania:
Mąkę wymieszać z cukrem, solą oraz proszkiem do pieczenia.
Następnie jajka roztrzepać z dodatkiem maślanki i stopionym masłem po czym przelać do mąki.
Dodać jeszcze jagody, wymieszać.
Przelać ciasto do małych foremek wysmarowanych tłuszczem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *