Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Francuskie ciasteczka z rodzynkami

Składniki:

  • 200 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 50 g masła
  • 50 g cukru pudru
  • 3 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka rumu
  • cynamon

    Sposób wykonania:
    Ciast francuskie rozmrozić.
    W między czasie 2 łyżki cukru utrzeć z rumem.
    Następnie resztę cukru utrzeć z masłem po czym posmarować nim ciasto.
    Rozsypach na cieście jeszcze rodzynki i oprószamy go cynamonem.
    Ciasto zrolować i pokroić na mniej więcej 8 plastrów, które wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 12 minut.
    Po upieczeniu posmarować je jeszcze rumowym lukrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *