Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Babeczki jagodowe Mari

Składniki:

 

  • 250 g mąki
  • 150 g cukru białego
  • 120 g masła
  • 100 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 150 g jagód
  • sól

 

 

Sposób wykonania:
100 g masła utrzeć razem z cukrem po czym dodać ubite jajko, mleko, proszek do pieczenia, skórkę kandyzowaną oraz szczyptę soli.
Całość dokładnie utrzeć i dodać jagody.
Delikatnie wymieszać.
Przełożyć ciasto do foremek wysmarowanych resztą masła.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20-25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *