Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka z czekoladą i bakaliami

Składniki: 

  • 50 g kruchych ciasteczek
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g bakalii
  • kieliszek  rumu
  • gotowa polewa czekoladowa

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć z dodatkiem cukru po czym wbić stopniowo po żółtku nie przerywając ucierania.
    Gdy masa zacznie robić się jednolita dodać jeszcze czekoladę startą na wiórka.
    Następnie dodać jeszcze rum, bakalie, oraz pokruszone ciastka.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Z powstałej masy formować kulki, które wstawić do lodówki.
    Przed podaniem polać polewą i odczekać trochę aby zastygła.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *