Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bezy specjalnie na Dzień Mamy

Bezy to najłatwiejszy i najszybszy sposób na przygotowanie słodkości specjalnie na święto naszych Mam.

Składniki:

    3 jajka
    pół szklanki cukru (4-5 łyżek stołowych)
    kakao

    Sposób przygotowania:
    3 białka z jajek ubijamy na jednolitą masę stopniowo dodając cukier. Po dodaniu całego cukru dodajemy łyżkę stołową kakao (można dodać więcej -w zależności od uznania) jednocześnie mieszając naszą bezową masę.
    Po ukończeniu ubijania białek, blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (np. marki Paclan) Masę wykładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni. Pieczemy przez około 45 min.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *