Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Muffiny bananowe z jagodami ( malinami, porzeczkami &)

Składniki:
2 i1/4 filiżanki mąki (315g)
1 i1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki sody
1 łyżeczka cynamonu
½ łyżeczki soli
1 fil. cukru jasnobrązowego (215g)
2 dojrzale banany
½ fil. masła (113g)
2 duże jaja
1 łyżeczka ekstraktu wanilii
1 fil. jagód

 

Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nagrzać do 180°C ( obieg gorącego powietrza).
W dużej misce mieszamy razem wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i cukier. Brązowy cukier ma mnóstwo grudek, nie mieszać więc zbyt intensywnie, one mają być.
W innej misce mieszamy wszystkie płynne składniki: roztrzepujemy jaja, wlewamy zmiksowane banany, rozpuszczone masło, i ekstrakt wanilii. Gdy uzyskamy jednolitą masę ( nie miksować, mieszać łyżką ), wlewamy ją do produktów suchych. Mieszamy ( łyżką ), aż składniki połączą się i wsypujemy owoce ( świeże lub mrożone ). Lekko mieszamy i wypełniamy specjalne foremki na muffiny do 2/3 wysokości. Więcej nie trzeba ale też i nie zaszkodzi.
Pieczemy 20 minut i wyciągamy z piekarnika. Po 5 minutach wyciągamy z foremek.

Oryginalny przepis:”Oregon’s Cuisine of the Rain” Karen Brooks

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *