Dla 2 osób
Składniki:
120g sera koziego
1 jabłka
75ml Calvadosu
tłuszcz do smażenia
3 łyżki cukru
Sposób przyrządzenia:
Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i razem ze skórką kroimy w niezbyt drobną kostkę.
Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wrzucamy pokrojone jabłko, cukier i krótko podsmażamy.
Gdy cukier się rozpuści , podlewamy Calvadosem i jeszcze trochę zostawiamy na ogniu.
Rozgrzewamy tłuszcz na innej patelni i układamy ser pokrojony na 4 części.
Podsmażamy krótko, tylko żeby nabrał temperatury.
Układamy ser na talerzykach, obok kładziemy przysmażone jabłko. Ser polewamy powstałym sosem. Serwujemy z lampka Calvadosu.
Smacznego!
1 comment for “Ser kozi z jabłkiem i Calvadosem (ze zdjęciami )”