Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ser kozi z jabłkiem i Calvadosem (ze zdjęciami )

Dla 2 osób
Składniki:

serkozi018ov.jpg

120g sera koziego
1 jabłka
75ml Calvadosu
tłuszcz do smażenia
3 łyżki cukru
Sposób przyrządzenia:
Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i razem ze skórką kroimy w niezbyt drobną kostkę.

serkozi021bo.jpg

Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wrzucamy pokrojone jabłko, cukier i krótko podsmażamy.
Gdy cukier się rozpuści , podlewamy Calvadosem i jeszcze trochę zostawiamy na ogniu.

serkozi032rs.jpg

Rozgrzewamy tłuszcz na innej patelni i układamy ser pokrojony na 4 części.
Podsmażamy krótko, tylko żeby nabrał temperatury.

serkozi041fi.jpg

Układamy ser na talerzykach, obok kładziemy przysmażone jabłko. Ser polewamy powstałym sosem. Serwujemy z lampka Calvadosu.

serkozizjablkiem056kz.jpg

Smacznego!

1 comment for “Ser kozi z jabłkiem i Calvadosem (ze zdjęciami )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *