Składniki: 1 kg ziemniaków 25 dkg wędzonego boczku w plastrach 25 dkg żółtego sera w plastrach 6 średnich porów/ białe części/ 1/2 szklanki śmietany 18% olej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pory umyć, oczyścić. 1 kawałek pokroić na 4 cm, podsmażyć na oliwie. Pozostałe pory pokroić na 15 cm kawałki, odgotować w osolonej wodzie…
Kategoria: Desery
Musy
Mus czekoladowo-rumowy
by Asia Skwarczyńska • • 0 Comments
Składniki: 200 g mlecznej czekolady ( 2 tabliczki ) 400 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka rumu kawałki czekolady do dekoracji ( najlepiej gorzkiej ) Sposób wykonania: Czekoladę roztopić nad parą. Następnie śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę , wówczas stopniowo dodawać czekoladę, delikatnie połączyć. Na sam koniec dodać rum. Powstała…
Desery
Deser z malin i jagód
by Bożena Stachoń • • 0 Comments
Desery
Kokosowo czekoladowe banany
by Ewelina Ozdoba • • 0 Comments
Składniki: 4 banany 300 ml mleka kokosowego 80 g białej czekolady 2 łyżki brązowego cukru 2 – 3 kostki mlecznej czekolady 1 łyżeczka wiórków kokosowych 1 łyżka masła Sposób wykonania: Obrane banany pokroić na plasterki po czym przełożyć je do rondelka z rozgrzanym maśle. Dodać jeszcze cukier oraz połamaną na kawałki czekoladę. Chwile trzymać na…