Składniki: 200 g mlecznej czekolady ( 2 tabliczki ) 400 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru waniliowego 1 łyżka rumu kawałki czekolady do dekoracji ( najlepiej gorzkiej ) Sposób wykonania: Czekoladę roztopić nad parą. Następnie śmietanę ubić z cukrem na sztywną pianę , wówczas stopniowo dodawać czekoladę, delikatnie połączyć. Na sam koniec dodać rum. Powstała…
Kategoria: Musy
Musy
Mroźny mus czekoladowy
by Marcin Arent • • 0 Comments
Musy
Mus czekoladowy Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Musy
Mus karmelowy z czekoladą
by Paula Borawska • • 0 Comments
Składniki: 1 paczka karmelków 2 szkl. zimnego mleka ¾ szkl. tłustej śmietany 2 łyżki cukru 1 łyżka mocnej kawy truskawki Sposób wykonania: Karmelki oraz mleko dokładnie ze sobą zmiksować, aż powstanie jednolita masa. Powstałą masę podzielić równo na 4 pucharki, odstawić na bok. W między czasie śmietanę ubić na sztywną z dodatkiem cukru po czym…