Składniki:
- po 100 g gorzkiej i mlecznej czekolady
- 150 g masła
- 6 jajek
- pół laski wanilii
- biała posypka lub pokruszona biała czekolada
- szczypta sol
Składniki: 3 szkl. mleka ½ szkl. cukru 100 g czekolady 3 listki żelatyny wiórki czekolady Sposób wykonania: Mleko zagotować z dodatkiem cukru i czekoladą. Następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w ¼ szkl. wody. Całość ubijać trzepaczką aż powstanie piana, wówczas przełożyć ja do salaterek. Posypać wiórkami czekolady.
Składniki: 4 galaretki o smaku cytrynowym 2 szkl. mleka kandyzowanego bez cukru 4 łyżki cukru pudru dekoracja: cytryna listek mięty kolorowe żelki Sposób wykonania:Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody po czym odstawić do ostygnięcia.W między czasie mleko ubić razem z cukrem.Gdy mleko podwoi swoją objętość a galaretka zacznie tężeć dodając ją do mleka.Całość dokładnie zmiksować.Przelać…
Składniki: 100 g białej czekolady 4 żółtka 40 g cukru 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny 1 łyżka cointreau 200 ml gęstej śmietany Sposób wykonania:Czekoladę włożyć do rondelka, który wstawić do garnka wypełnionego wodą i rozpuścić na ogniu.W między czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać czekoladę, żelatynę oraz cointreau.Całość dokładnie wymieszać, wówczas dodać ubitą…