Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z białej czekolady

Składniki:

  • 100 g białej czekolady
  • 4 żółtka
  • 40 g cukru
  • 2 łyżki rozpuszczonej żelatyny
  • 1 łyżka cointreau
  • 200 ml gęstej śmietany

    Sposób wykonania:
    Czekoladę włożyć do rondelka, który wstawić do garnka wypełnionego wodą i rozpuścić na ogniu.
    W między czasie żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać czekoladę, żelatynę oraz cointreau.
    Całość dokładnie wymieszać, wówczas dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać.
    Przelać mus do pucharków i wstawić do lodówki na 45 minut.
    Przed podaniem można posypać migdałowymi makaronikami.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Monika

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *