Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebula cukrowa z szynką

Składniki:

  • 500g małych główek cukrowej cebuli
  • 4 łyżki posiekanej szynki parmeńskiej
  • 1 łyżka smalcu
  • sól
  • pieprz
  • łyżka cukru
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 120 ml zimnej wody

Sposób wykonania:

  1. Cebulę obrać po czym zalać wodą.
    Następnie na rozgrzanym smalcu przesmażyć szynkę, wówczas wrzucić odsączone cebule.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem po czym wlać wino i wodę.
    Trzymać na średnim ogniu do miękkości cebul a sos prawie całkowicie wyparuje.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Jola J

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *