Składniki:
- ½ główki białej kapusty
- 4 łyżki oliwy
- łyżka posiekanego koperku
- sok z czerwonych porzeczek
- sól
- pieprz
Składniki: główka sałaty masłowej czerwona cebula strąk żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól pieprz łyżeczka przyprawy prowansalskiej Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie paprykę pokroić w kostkę a cebule w piórka. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki. Natomiast do oleju dodać przyprawę prowansalską, sól oraz pieprze.…
Składniki: 8 kalarepek sól cukier łyżeczka masła 2 jajka masło tarta bułka Sposób wykonania: Wodę doprowadzić do wrzenia po czym ją osolić i ocukrzyć. Wówczas dodać masło, a gdy sir rozpuści wrzucić kalarepkę pokrojoną w krążki. Gotować na małym ogniu około 15-20 minut, uważając aby się nie rozgotowała. W między czasie ugotować jajka na twardo…
Składniki: 3 duże buraki szklanka liści szpinaku biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Buraki dokładnie umyć, obrać i przepuścić przez sokowirówkę. Liście szpinaku zblanszować i posiekać dodać do soku, doprawić do smaku białym pieprzem. Doskonały napój dla wzmocnienia organizmu nie tylko zimą.