Składniki:
- 250 g truskawek
- 3 łyżki cukru pudru
- 250 g serka mascarpone
- 200 ml śmietany 18%
Składniki: 1 op. galaretki cytrynowej 1 op. śmietanki 3 pomarańcze 2 dag cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania: Galaretkę przyrządzić według opisu na opakowaniu po czym przelać ją do pucharków. Następnie śmietanę ubić z dodatkiem cukru po czym dodać do niej żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody. Dokładnie wymieszać i odstawić do zastygnięcia po czym…
Składniki: 1 op. śmietany kremówki 1 serek homogenizowany ½ szkl. cukru ¼ tabliczki czekolady 3 łyżeczki żelatyny esencja waniliowa 20 dag bezów Sposób wykonania: Śmietanę z dodatkiem cukru ubić po czym dodać do niej serek, esencję waniliową oraz żelatynę rozpuszczoną w odrobinę wody. Całość dokładnie wymieszać. Bezy ułożyć w małych miseczkach i zalać je kremem.…