![](https://pychotka.pl/wp-content/uploads/2013/04/foto_muffinki-marmurkowe.jpg)
Składniki: 6 jajek 12 plastrów bekonu lub boczku 1 łyżka masła posiekana natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Foremki do wypiekania mufinków posmarować masłem, każdą wyłożyć 2 plastrami bekonu, posypać natką, wybić w nie po jednym jajku. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C przez około 12 minut. Wyłożyć na udekorowany zieleniną półmisek.
Składniki:• ½ szkl. posiekanych suszonych owoców• ½ szkl. posiekanych dowolnych orzechów• 1 szkl. mąki• 1 ¼ łyżeczki proszku do pieczenia• ¼ łyżeczki soli• ¼ szkl. cukru• ¼ szkl. jasnobrązowego cukru• 1 jajko• ¾ szkl. mleka pełnotłustego• ¼ szkl. roztopionego masła• 1 szkl. płatków owsianych Sposób wykonania:Mąkę wy mieszać razem z proszkiem do pieczenia, płatkami, solą…
Składniki: Babeczki: 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1/3 kostki margaryny sól, pieprz Masa brokułowa: 1 brokuł ok. ½ kg 5 dkg śliwek bez pestek bazylia odrobina masła ser żółty 1 jajko sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki razem dokładnie wyrobić Formę na mufiny wykleić ciastem, piec w nagrzanym piekarniku. Brokuł ugotować w osolonej wodzie…