Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Markizy królewskie

Składniki:
ciastka
• 30 dag mąki
• 10 dag cukru pudru
• opakowanie cukru waniliowego
• 1/2 opakowania proszku do pieczenia
• 10 dag margaryny
• 2 żółtka
• 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
• skórka starta z 1 cytryny
krem
• 4 żółtka
• 12 dag cukru pudru
• 20 dag miękkiego masła
• 1/2 łyżeczki cynamonu
• 20 dag gorzkiej czekolady

Wykonanie:
Ciastka: mąkę, obydwa cukry i proszek do pieczenia posiekać na stolnicy z margaryną.
Zrobić wgłębienie, włożyć żółtka, śmietanę i skórkę cytrynową.
Zagnieść. Ciasto przełożyć do szprycy.
Wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ze schłodzonego ciasta można wycinać krążki kieliszkiem.
Piec 20 – 25 minut w temperaturze 200ºC.
Krem: czekoladę roztopić w kąpieli wodnej.
Żółtka z cukrem i cynamonem ubić na parze. Przestudzić. Następnie ubijając mikserem, dodawać po trochu masło i rozpuszczoną czekoladę.
Krem schłodzić w lodówce. Gdy krem zacznie gęstnieć, przełożyć go do szprycy.
Wyciskać na ciastka i zlepiać po dwa.

1 comment for “Markizy królewskie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *