Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Biscotti – sucharki – ciasteczka podwójnie wypiekane

Składniki:
• 1/2 szklanki masła
• 3/4 szklanki cukru
• 3 jajka
• 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
• 1 łyżka likieru amaretto
• 1 szklanka posiekanych migdałów
• 3 szklanki mąki
• 3 łyżeczki proszku do pieczenia
• szczypta soli

Sposób przyrządzenia:
Zmiksować masło i cukier. Dodać jajka, wanilię, Amaretto i ponownie zmiksować. Dodać mąkę proszek do pieczenia i sól. Miksować na małych obrotach. Dodać migdały (posiekane, najlepsze są bez skórki ale nie płatki migdałów ). Ciasto podzielić na 2 części. Zrolować na posypanej lekko mąką powierzchni tak aby wyszły 20-kilku centymetrowe wałki (wałeczki nie muszą być okrągłe można je lekko przypłaszczyć z wierzchu). Umieścić je na blaszce w odległości przynajmniej 6 cm od siebie (urosną). Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni C). Piec przez 20 -25 minut aż będą złote.
Wyjąć z piekarnika i zdjąć z blachy. Odczekać około 15 minut aby ciasto przestygło. Pociąć na kawałki o szerokości 1-1i1/2 cm. Ułożyć ponownie na blaszce i piec około 8-12 minut aż będą delikatnie zabrązowione. Po całkowitym wystygnięciu przełożyć do pojemników nie przepuszczających powietrze. Można je jeszcze delikatnie po wierzchu posypać cukrem pudrem. Jeść z kawą albo maczając w niej.
* ciasto jest lepiące nie dodawać więcej mąki

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *