Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wafle z musem czekoladowym

Składniki:
• 2 1/2 szklanki mleka,
• 15 dkg mąki tortowej,
• 10 dkg cukru pudru,
• kopiasta łyżka masła,
• 1/2 łyżeczki cukru waniliowego,
• sól,
• 1 łyżka masła do wysmarowania blachy;
Do przybrania:
• 1 pomarańcza,
• 1 łyżka smażonej w cukrze skórki pomarańczowej;
Mus:
• 1 tabliczka czekolady deserowej (10 dkg),
• 2 jajka,
• 1 łyżeczka żelatyny,
• 1 łyżka rumu,
• 1 łyżka soku z pomarńczy,
• skórka otarta z 1/2 pomarańczy
• sól

Wykonanie:
Przygotować wafle: masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać mleko, mąkę, cukier waniliowy i szczyptę soli. Blachę wysmarować masłem. Ciasto nakładać na blachę łyżką i rozsmarowywać w kształcie kół średnicy ok. 10 cm. Piec 10 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C. Po upieczeniu zdjąć wafle z blachy i ostudzić.
Przygotować mus: żelatynę rozpuścić w 4 łyżeczkach gorącej wody. Żółtka oddzielić od białek. Na małym ogniu rozpuścić w garnuszku czekoladę z dodatkiem soku pomarańczowego. Ostudzić i wymieszać ze skórką pomarańczową, żółtkami, żelatyną i rumem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą.

Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki. Wafle przełożyć musem i przybrać cząstkami pomarańczy i skórką pomarańczową.

Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Cinek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *