- Homar po Amerykańsku
- Bażant z nadzieniem 2
- Dzikie ptactwo – kilka rad praktycznych
- Bigos piracki
- Peczeń z dzika w pieprzu z sosem pomidorowym i czosnkiem oraz zielonymi szparagami
- Kotlety z warchlaka marynowane w piwnej zalewie
- Udziec warchlaka z mandarynkami i z domowymi kluseczkami
- Brzoskwinie po włosku
- Deser z jogurtem turecki
- Kuropatwy na grzankach
- Gęsie wątróbki smażone
- Brzoskwinie w wiśniaku
- Polędwica z dzika z sosem orzechowym i dofinkami (kulkami ziemniaczanymi)
- Mięso z dzika – w kilku slowach
- Kremowy sos czosnkowy
- Dziki królik z kamionki
- Comber dzikiego królika z sosem jabłkowym
- Dziki królik pieczony
- Filety z zająca z wiśniowym ryżem
- Zając, dziki królik – kilka rad praktycznych
- Faszerowany mostek cielęcy
- Bigos
- Kawa na rauszu – z rumem i portwajnem
- Kawa na rauszu – mrożona
- Kawa na rauszu – czekoladowa
- Kawa na rauszu – po irlandzku
- Kawa na rauszu – z winiakiem
- Quiche z wędzoną rybą
- Golonka z jabłkami
- Coleslaw – wg, Alton Brown (tłum . Anerite)
- Ciastka lub paluszki drożdżowe
- Francuska sałatka owocowa
- Placek ze śliwkami pamięci p. Wandy
- Ciasteczka tureckie
- Ciastka pychotka
- Karp w cieście naleśnikowym
- Sztuka wędzenia mięs i ryb.
- Karp w galarecie po węgiersku
- Zapiekanka ze śledzia
- Ciasteczka – Melomakarona
- Szrapnel
- Sałatka skandynawska z ananasem i kurczakiem
- Pomarańcze nadziewane sałatką
- Kalafior stifado
- Biała zupa I
- Kurabiedes /ciasteczka z migdałami/
- Nóżki cielęce po węgiersku
- Sernik wiedeński bez spodu
- Karp zapiekany w śmietanie
- Sałatka winogronowa
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi