Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dziki królik z kamionki

1 sprawionego dzikiego królika (1 1/2 kg)

opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, obrać z błon, podzielić na niewielkie kawałki, obrać

1 ząbek czosnku

i drobno posiekać, wymieszać z

1 ząbek czosnku
1 łyżką sosu sojowego
1 łyżką oleju kukurydzianego
1/2 łyżeczki otartej bazylii
świeżo zmielonym pieprzem
startą gałką muszkatołową

oraz

szczyptą mielonego cynamonu

i tą mieszaniną posmarować mięso

250 g mięsistych pomidorów

włożyć na krótko do wrzątku, nie gotować, po wyjęciu przelać zimną wodą, obrać pomidory ze skórki, pokroić je w kostkę, oczyścić

2 łodygi selera naciowego

umyć, obrać nożem twarde zewnętrzne włókna łodyg, łodygi pokroić w małą kostkę, obrać

600 g dyni

usunąć pestki i włókna, miąższ dyni pokroić w dużą kostkę i po starannym wymieszaniu z pomidorami, selerem naciowym, mięsem, pieprzem i

3 łyżkami koryntek

oraz

1-2 łyżkami sosu sojowego

całość włożyć do nasączonej wodą kamionki, przykryć pokrywą, wsunąć na ruszt do piekarnika.

Temperatura duszenia: w piekarniku tradycyjnym

(uprzednio nagrzanym) około 200°C

w piekarniku z termoobiegiem

(nie nagrzanym) około 180°C.

Czas duszenia:

około 1 godziny. Po 45 minutach duszenia dzikiego królika wyjąć z kamionki 1 łyżkę wazową sosu wytworzonego w tym czasie, ostudzić, następnie wmieszać

1�2 łyżki razowej pszennej mąki

i zagęścić sos w kamionce dusić jeszcze przez pozostałe 15 minut, na koniec domieszać do sosu

3 łyżki kremowej śmietany (18%).

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *